Reykjavík Pride, eller ”Hinsegin Dagar” som den kallas på isländska har vuxit med åren och har nu blivit Reykjavíks näst största arrangemang. Inte ens under nationaldagen är det lika mycket folk i stan och folk går man ur huse för att framför allt titta på paraden som avslutas med en stor gratis utomhuskonsert. I år medverkade bland annat Eurobandið med Fríðrik Ómar och Regína Ósk, som slog igenom i ESC förra året med ”This is my life”. De spelade flera Eurovisionhits, bland annat Alexander Rybaks ”Fairytale” och svenskinspirerat med Arash låt från i år, ”Always”. Isländske riksbögen Páll Óskar var med som vanligt och spelade sina egna låtar och sjöng även Gloria Gaynors ”I will survive” på isländska – ”Ég er eins og ég er” i allsång med publiken. Från Norge underhöll Rut och Vigdis, och Hera Björk som kom tvåa i danska melodifestivalen förra året dök också upp.

Väderrapporten inför Pride hade visat på regn hela veckan, men inte en droppe föll under paraden, och till och med solen visade sig. Med svenska mått var paraden inte den största man sett, men full av glädje och färgrikedom och kantad av åskådare till bredden på Reykjavíks trånga huvudgata, Laugavegur. Islands lesbiska stadsminister, Jóhanna Sigurðardóttir, var inte med i paraden vilket fick många att höja på ögonbrynen och istället hade en grupp lesbiska klätt ut sig till henne och vinkade i sann Silviastil. Under flaggen stolta familjer och vänner till homo- och bisexuella var det fullt av folk och de strejta åskådarna längs paraden vinkade med regnbågsflaggor.
Lördagsnatten avslutades sen med fester på klubbarna Nasa och Barbara där köerna ringlade sig långa utanför och folket festade järnet inne.