Efter en hektisk vecka i Göteborg reser nu Pridefirarna till Mälardalen och Spring Pride där man för fjärde gången samlar snart sagt hela stan till debatter, konstutställningar, regnbågsmässa, fest och parad.
Bland årets nyheter märks Transdagen där det under en hel dag diskusteras och utbyts erfarenheter mellan transpersoner och vänner på Mälardalens högskoila. Transdagen är ett initiativ från Landstinget och det är också landstingsdirektör Karin Welin som inleder dagen. Bland de medverkande märks Rebecca Stork och konstnärinnan Ylva Maria Thompson som avslutar transdagen med frågeställningen om det är kuken som gör mannen.
På festfronten är det MaryJet Hansson som tagit sig från invigningsgalan av HBT-festivalen och på fredagen uppträder på Raw. Domenicer kommer till samma lokal på lördagen där brittiskbaserade Per QX är DJ och konferenciersproffsen Robert Fux och Farao Groth leder kvällens kalas.
På dagen är det garanterat fullsmockat på Fristadstorget när Christer Lindarw och Dark Ladies intar scen. Christer är bördig från Eskilstuna och en av de bygdens söner som staden är mest stolt över! Dessutom står Paula Lobos på scen och årets pridetal hålls av QX chefredaktör Anders Öhrman.
Efter showen, klockan 15.00 går så det uppsluppna och mäktiga Pride-tåget genom stan. I år avslutar man i Stadsparken där det blir fest på Å-Bryggan.
Söndagen avslutas traditionsenligt med en Regnbågsmässa och för de mer profana så har även Carl Olof Berg stand up show.
HBT-socialmokraterna passar på att hålla sin förbundskongress i samband med Spring Pride. När man öppnar på fredagen har man storfrämmande då partisekreteraren Ibrahim Baylan öppningstalar. Dessutom deltar Hans Ekström, stans öppet homosexuelle kommunstyrelseordförande och dessutom riksdagskandidat i höstens val.