Hela staden verkade ha gått man ur huse när över tusen personer gick i paraden runt stadens centrum. Alltifrån små barn till pensionärer stöttade arrangörerna i vad som sägs vara Grönlands näst största demonstration genom tiderna. I täten gick arrangörerna Nuka Bisgaard och Lu Berthelsen, som efteråt var glatt överraskade och mycket nöjda över uppslutningen.

Grönland är ett stort land med liten befolkning, 57 000 personer varav 17 000 i Nuuk, där det utanför huvudstaden fortfarande bygger mycket på släktsamhällen i små isolerade byar. Landet har en i princip obefintlig infrastruktur, där det enda sättet att ta sig mellan orterna är genom båt, flyg eller helikopter. Kopplingen till Danmark har gjort att många hbt-personer flyttat dit, men idag verkar huvudstaden alltmer vara ett alternativ. Enligt en av deltagarna är det i de mindre samhällena vanligt att samhället vet att en person är hbt, men ingen pratar om det. Innan paraden hölls genomfördes två föreläsningar, där arrangörerna och två inbjudna gäster från Danmark berättade om sina komma ut-processer. På grund av den stora massan väntande paraddeltagare fick man avbryta innan det var klart.

Kvällssolen sken på de glada deltagarna, som vid paradrundans slut samlades i kulturcentret Katuaq för en sedan länge slutsåld middag. Underhållning sköttes av grönländska band och Grönlands svar på Lady GaGa i dragqueenformat. När centret stängde fortsatte festen på en av Nuuks klubbar långt in på småtimmarna.