I São Paulo samlades till världens största Prideparad under söndagen. Miljontals människor firade kärleken. Dagen innan hölls en parad som samlade lesbiska och bisexuella kvinnor. Paraderna blev en del av det förestående valet där deltagarna uppmanade brasilianare att rösta mot homofobi och för att hbt-pesroner skall bli fullvärdiga medborgare.

I Aten gick ca 3000 personer med i årets PrideParad som hölls under lördagen. En uppmärksammad incident blev en religiös motdemonstrant som erbjöds att följa med i en av paradvagnarna med sin Jesus-bild. Hon tackade ja och såg ut att stormtrivas!

I Zürich samlades tusentals personer till Gay Pride i lördags under mottot ”Do Ask – Do Tell” med referens till den amerikanska militärens doktrin om att homosexuella och bisexuella får vara verksamma i militären så länge de inte är öppna. En policy som nu ser ut att tas bort.

Gay Pride i Sao Paulo 25 maj 2008

Gaymap listar Pride-festivaler

[ingress]Nu kan du enkelt hitta Pride-festivalerna runt om i världen. Genom en egen sida på QX GayMap listas i datumordning när och var Pride firas.[/ingress]