Med 100 anmälda ekipage slog Växjö Pride ännu ett nytt rekord. Vädergudarna var med hela dagen, sol från blå himmel och lagom med vind gjorde att Prideflaggorna syntes i hela stan när både paraddeltagare och åskådare höll den färgglada fanan högt. Aldrig förr har det varit sådant drag i paraden med musik och dans när hela Växjö City fylldes med kärlek! 

Smålandsposten angav antalet deltagare till mellan 10 – 11 000 i paraden som avslutades i Linnéparken med uppträdande. På scenen fanns Cabaret Moulin, Dismissed, Vendela C. Hollström och Charlotte Perrelli. Priset för årets ekipage tilldelades föreningen ”Vi står inte ut”.

Vid koradet av ekipaget sa Prides Suzana Mocevic

”Nytt för i år är att vi utser årets mest slagfärdiga ekipage som på olika sätt träffar hjärtat, berör och ökar kunskap. Genom att utse årets ekipage vill vi belöna er som gör paraden möjlig.
I år är vi särkilt stolta över att utse föreningen ”Vi står inte ut – men vi slutar aldrig kämpa”. Föreningen  jobbar med amnesti för ensamkommande flyktingar. Vi står inte ut men vi slutar aldrig kämpa berörde våra hjärta
Ett stort grattis till vi står inte ut.”