Under lördagen firades Bergshamra Pride i Solna. I paraden deltog runt 300 personer och bland deltagarna syntes politiska organisationer som HBT-liberaler, Liberalerna, Centerpartiet, Öppna Moderater och Socialdemokraterna. Dessutom deltog fritidsgården Q-lan i Solna.

Paraden avslutades på Bergshamra Torg det det hölls tal av bland annat Stig-Åke Petersson som uppmärksammande den rättsosäkra asylprocessen för hbt-flyktingar, skriver HBT-Liberalernas Mats Nordström till QX från arrangemanget i Solna.

När Södertälje för första gången såg en Prideparad paradera genom centrum stod nästa alla politiska partier bakom. Undantaget var Sverigedemokraternas Tommy Hansson som på Länstidningens debattsida förklarade att han tycker det vore bättre med ”en manifestation till stöd för den traditionella familjen, vilken måste sägas vara vårt samhälles viktigaste grundsten” och valde att kalla lördagens evenemang för ett ”jippo”.

Paraden, som sammanföll med att RFSL höll konferens i stan, samlade kring 900 personer och bakom stod den lokalavdelning av RFSL som blivit allt mer aktiv senaste tiden. Lördagens arrangemang lär ha gett mersmak!