Söderhamn var först ut med att skapa Hälsinglands första Pride. Därefter kom Hudiksvall och Edsbyn. ”Härliga Hälsingland” huserar inte bara med röda sommarstugor och laxfiske. Nu har HBTQ-samtalen flyttat in till det mest pratsamma stället du kan finna på en arbetsplats, fikarummet. 

Bollnäs har för första gången arrangerat en hel vecka med kunskap, information och konstruktiva samtal. 

För första gången i världshistorien så hissade Frimurarna Bollnäs ner sin flagga och vi fick hissa upp Prideflaggan. Den enda gången Frimurarna annars har bytt ut sin flagga är när det dom byter ut sin egen.

Årets Bollnäs Pridelåt gjordes av Jenny Massana och låter så här

 

Under hela veckan har har det varit föreläsare med Camilla Gisslow, Marie Hansson Nielsen olika aktiviteter och underhållning med dragshowgruppen The Wad Girls

Landshövdingen Per Bill, kommunalrådet Marie Centerwall och entreprenörer/författare Linda Netsman höll invigningstal. Omkring 500-600 deltagare räknades i i paraden.

Det har varit två stora HBTQ-fester på Cielo Nightlife med DJ Inca och gästspel med Mathias Holmgren. Flera om av dom större krogarna har haft Pride-erbjudande vilket har lyft upp staden.

När Pridelördagen var här och paraden tågade runt hela centrala Bollnäs, då spreds det mycket kärlek.

Festivalen har arrangerats av ideella krafter tillsammans med RFSL Hälsingland och medarrangör Studieförbundet Vuxenskolan Gävleborg och Bollnäs kommun.