Tusentals och åter tusentals deltog sedvanligt i Prideparaden i Berlin som avslurade nära en månads aktiviteter i den tyska huvudstaden.
Helgen innan hölls Lesbisch Schwules Stadtfest i stadsdelen Schöneberg. Flera hundra tusen berlinare och turister festade, shoppade, minglade och lyssnade till scenshowen där bland annat Gerhard Hoffman talade med filmaren Rosa von Praunheim och vänsterpartiet Die Linkes Carola Bluhm, senator för integration och socialpolitik. Årets Rainbow Award delades ut av Klaus Wowereit, Berlins borgmästare, till advokaten Dirk Siegfried som leder en kampanj för att en gata i Berlin skall uppkallas efter Karl-Heinrich Ulrichs som på 1800-talet var pionjär i arbetet för hbt-personers rättigheter.
I lördags gick även tusentals med i Prideparaden i Zagreb. Polisen skyddade mot högerextrema motdemonstranter. Festivalen har fått stöd via Stockholm Prides solidaritetsfond.
I Beijing hölls i helgen ”Jing Pride” för första gången, rapporterar China Daily. Omkring 15 affärsdrivande verksamheter stöttade arrangemanget och överskottet från festligheterna gick till stiftelsen Chi Heng som arbetar med hiv och aids. Trots att evenemanget hållits diskret utan parad och huvudsakligen utgjordes av en fest på Langtung Thai Bar så säger Maggie Lo, en av arrangörerna till China Daily att hon ser det som ett tecken på att ”fler människor accepterar oss och Beijing håller faktiskt på att öppna sig för communityt.”
Pridefiranden har tidigare arrangerats i Shanghai som Hong Kong.