Åbo-killen Kenneth blev även utsedd till medias favorit under kvällen på den klassiska gayklubben. Han var glad men samlad när QX mötte honom efter vinsten.
– Det här är överraskande såklart. Jag tyckte ju att alla mina medtävlare var professionella och väldigt trevliga, så det känns lite konstigt nu när jag fått hela ”tårtan”. Jag vill ju dela med mig. skrattar han.
Kenneth anser att det viktigaste med vinsten blir att visa att homosexualitet varken är en synd eller en festande karneval.
– Det finns så många som aldrig får komma till tals eller synas, och det är dem jag vill representera, berättar Kenneth.
Han anmälde sig själv till tävlingen just för att göra sin röst hörd och är glad att han trots tvivel ändå valde att delta i Finlands första Mr Gay-tävling.
Han har varit öppen i tio år och studerar till vardags rättsvetenskap i Åbo. Han har inte Facebook (”tar för mycket privat tid”), men däremot en sida på Qruiser som han då och då besöker.
Han är väl införstådd med att han var överlägsen favorit på qx.se, vilket gjorde honom både stolt och stressad.
– Jag fick ett smärre sammanbrott här innan, ler han. Men det var bara att bita ihop, det här är lite av en dröm. Att får visa att homosexualitet inte är en modesak, utan det är bara något man är. Man kan vara homosexuell på så många sätt, och jag vill visa att man kan vara det mitt sätt, len lite tyst och tillbakadragen filosoferande juridikstudent.