Pride firades idag i flera svenska städer. I Skövde hoppades arrangörerna på omkring 4000 deltagare och det blev flera tusentals som gick i solsken Från Heden till centrala stan där det blev tal och festligheter. Se bilderna från paraden hos Skövde Nyheter.

I Umeå kom 2000 personer till paraden berättar VK.se. Även det en fredlig parad som hyllade mångfald. Se bilderna hos VK.se.

Corren.se visas en 7 minuter lång film från Regnbågsparaden genom Linköping som traditionellt avslutades i Trädgårdsföreningen.

Även i Landskrona hölls idag Pridefirande där, som på de övriga orterna, en stor bredd av politiska partier, idrottsföreningar, fackliga och kyrkliga organisationer under budskap som  ”Alla kärlek är bra kärlek” och ”vi älskar olikhet”. Se bilder i HD.se från tåget som samlade kring 300 personer. Och bilderna nedan från Roger Dahlberg.

Nazister har försökt störa flera prideparader under året, men nu var de på plats i Göteborg för att försöka genomföra en demonstration. Tiotusentals motdemonstrationer såg till att de kring 500 nazisterna inte lyckades genomföra sin protest. På flera platser hade Regnbågsflaggor hissats och det syntes många bland motdemonstranterna.