2000 personer hade anmält att de skulle gå med i årets Prideparad. Alla Folketingets partier var anmälda och flera av dem kom i stora lastbilar. Även Dansk Folkeparti skulle delta och det blev en stor debatt i dansk media, då partiet knappast gjort sig känt som vänner av hbt-rörelsens mest basala krav. Och att hitta deras avdelning i paraden där sju personer skulle gå blev till en kurragömmalek.
Till slut upptäcktes den enda deltagaren som diskret gick djupt engagerad i sin mobiltelefon. Hon förklarade för dansk hbt-media att hon inte gick med för att markandsföra partiet utan för att hon ville stödja saken. Övriga hade hoppat av då de inte känt sig välkomna.
Övriga deltagare som snarare kändes som det var 4000 än de föranmälda två, var dock på strålande humör. Huvudbudskapet i paraden var att Danmark nu måste följa sina skandinaviska grannar och införa könsneutralt äktenskap såväl borgerligt som i kyrkan. Venstres ungdomsförbund passade på att reta socialdemokraternas partiordförande som just nu befinner sig mitt i en dansk version av Mona Sahlins Toblerone-affär. Enligt rykten planerade hon, Helle Thorning-Schmidt, att delta i Prideparaden men hoppade av på grund av mediaskriverierna..
Vackrast – som alltid, var såklart Miss OTB – One Tall Bitch – och mest fotograferade var utan tvekan de svenska gossarna i folkdräkt!
Efter paraden var det fullsmockat på Rådhuspladsen och gatufesten bröt också ut på gaygatan Studiestræde. Under natten arrangerades en rad fester runt om i Köpenhamn.