Den 12 – 15 maj firas Pride vid Röda havet. Eilats egen Pridefestival har, turistort som det är, förlagt sitt Pride Village på ett av ortens stora hotell.
Och Pride i Eilat fokuserar på en målgrupp som vill festa i tre dygn i sträck! Från USA kommer Dj Marco da Silva, från Brasilien Ana Paula och på den största festen spelar brittiska Tony English liksom Luis Erre från Venezuela. Och så klart en lång radda DJs från Israel. Som sig bör mixas dansmusiken av mer house-stil med Eurovision-låtar och på lördagen blir det ett beach-party med Steven Redant från Belgien.
Debatter á la Stockholm Pride erbjuds inte utan här är det sol, bad och fest som lockar.
För de som vill ta paus från semesterlunken – som väl lär bli av det mer hektiska slaget dessa dagar – så hjälper Pride-arrangörerna till med utflykt till Petra i grannlandet Jordanien eller så kan man boka upp sig på en tur till Jerusalem alternativt Döda havet och om läget i Egypten tillåter, en resa till Sinai-öknen.
Förutom Pridedagarna arrangerar gänget baom festivalen även en radda gay-fester året runt i Eilat. Numera finns direktflyg till Tel Aviv både från Stockholm och Köpenhamn, därifrån tar du dig med buss eller inrikesflyg. Alternativt flyger du direkt till Eilat med mellanlandning i nån europeisk större flygplats.

Dj Ana Paula
Sol, bad och party är Eilats gayfokusGay Pride i Sao Paulo 25 maj 2008

Gaymap listar Pride-festivaler

[ingress]Nu kan du enkelt hitta Pride-festivalerna runt om i världen. Genom en egen sida på QX GayMap listas i datumordning när och var Pride firas.[/ingress]