Malmö Pride har under en tid varit i blåsväder på grund av oroligheter i styrelsen. QX har tidigare rapporterat om flera i styrelsen som hoppat av och lämnat sina poster baserat på bland annat att ekonomin inte skötts som den borde. Då med stor kritik riktad mot Filip Filipek, Malmö Prides ordförande.

Nu kommer Malmö Pride hålla ett extrainsatt årsmöte på onsdag för att återinsätta en tillfällig ny styrelse. Detta på grund av att de 30 miljoner som Malmö Pride fått av Malmö stad för att anordna WorldPride 2021 ska få användas.

Edith Escobar, som tidigare var vice ordförande i föreningen Malmö Pride, menar att detta är nödvändigt för att några som helst beslut ska kunna tas.
– Malmö stad vill ha en revision för att se så att allt fungerar, vilket det inte gör nu. Om vi inte kan visa det så kommer vi inte få några pengar.

Joakim Cederlund, har inte varit direkt aktiv i Malmö Pride, men alltid jobbat nära föreningen då han ägt och äger flera stora gay-klubbar i Malmö. Han blev nyligen nominerad till att söka en plats i styrelsen.
– Jag kommer ställa upp. Jag tycker det är för jävligt allt som hänt. Det är skattebetalarnas pengar som vi har hand om och vi måste kunna visa att vi kan hantera detta. Jag tror att på onsdag så kommer Filip meddela att han lämnar sitt uppdrag. Det är tråkigt när sånt här inte fungerar, i tider som dessa så behövs Pride mer än någonsin.

Men turerna om vem som har gjort rätt eller fel är många. Adon Gerdes, bloggare på qruiser.com och tidigare medlem av Malmö Prides styrelse, tycker att Filip har hamnat i ett drev och att hela den här situationen har eskalerat.
– Jag undrar om de längre ens vet vad de bråkar om. Är detta det klassiska att göra en höna av en fjäder? Vad jag vet så är det på årsmöten man fattar alla beslut kring anställning och lön.

Filip har inte anställt sig själv och han har inte satt sin egna lön. Det har stått vem som helst fritt, att närhelst lägga en motion om förändring i hans anställning. Ändå har ingen gjort det.

På onsdag följer QX upp med vad som beslutats på det extrainsatta årsmötet.