HBTQ-festivalens arrangörer räknade till 7000 deltagare i årets parad. Förer deltagare ansåg polisen som hamnade på 3500 medan tidningen GP räknade till tusen fler. Oberoende av antal var det fler som i stekande sol gick med i paraden. En rad riksdagsledamöter och lokala politiker valde att gå i paraden i år, bland dem EU-minister Birgitta Ohlsson och Socialdemokraternas tidigare partiordförande Mona Sahlin.
Utmed paradvägen var det ganska tunnsått med åskådare, vilket delvis kan skyllas på att solen lockat folk till stränder och parker. Paraden har dock ännu inte uppnått samma folkfest-nivå som i Stockholm. Några paradbilar och orkestrar till och några mer inövade ramsor så kommer garanterat fler åskådare att lockas ut på gatorna. RFSL Göteborg och Beebar såg till att få fart på dansen!
På Götaplatsen höll HBTQ-kommunalrådet Thomas Martinsson (mp) tal och tog avstånd från och varna för de krafter som vill sätta muslimer mot hbtq-rörelsen.
RFSL Göteborg delade ut Karin Boye-priset till bokförlaget Normal och Allan Hellman-priset gick postumt till Feministiskt Initiativs medordförande och mångårige kämpen inom kvinno- och hbt-rörelsen, Stina Sundberg.

Se även:
Bildextra från HBTQ-paraden!


En snygg HBTQ-avslutning på Liseberg!