För medan medelsvensson hoppar på huk och viftar med händerna kring svanskotan, som ju faktiskt är ganska lustigt att se, så väljer norrmännen att prida istället.

Oslo Pride, eller Skeive Dager som det heter i Norge är gott igång. I onsdags bjöds på schlagertoner med Contesse von Lüderitz spektakulära och mycket folkkära show ”Melodi Kvasi Grand Prix”. Torsdag var stora dragshowdagen där norska Diva Dean bjöd på extravagant show med bland annat draggruppen Fashion Pack från Örebro som också fick fart i Oslopubliken under Pride för två år sedan.

Fredag trotsade många prideglada tjejer, killar och allt däremellan vädrets makter och begav sig till Rådhusplatsen. Några kanske för att ta en öl och umgås med vänner, men andra för att dagen också bjöd på ett lite allvarligare tema.

Midsommaraftonens show var nämligen signerad HivNorge. Det utlovades en lekfull afton med både humor och allvar. Ingrid Bjørnov från tidigare Dollie De Luxe och Are Sigvardsen musicerade på scenen för en något våt, men tydligen nöjd publik. På scen stod även Marianne Antonsen, känd från gruppen Just 4 Fun som representerade Norge i internationella Melodifestivalen 1991.

Alla goda ting är tre. Ingrid Bjørnov kan både prata, sjunga och spela. Mamma Mia och Peer Gynt handlar om samma sak. Någon sitter hemma och väntar. Den andra är ute på resa. När du kommer hem, testa dig!