Quezon City

I den filippinska staden Quezon City, nordost om huvudstaden Manila, samlades hbt-rörelsen för att uppmärksamma att New York infört en könsneutral äktenskapslagstiftning. I ett uttalande riktat till president Benigno Aquino III manade aktivisterna landet att följa ”FNs initiativ att erkänna och stötta mänskliga rättigheter för Filippinernas lesbiska, bögar, bisexuella och transpersoner”.

Managua

I Nicaraguas huvudstad Managua hölls årets Pride-parad den 28 juni.

Havanna

På gaystranden Mi Cayito i Havanna på Kuba startades sommarens säkrare sex-kampanj den 2 juli rapporterar AP. Det skedde genom en fest.

Lima

För tionde året firades Pride i Perus huvudstad Lima. I år meddelade stadens borgmästare Susana Villaran att hon vill se till att alla offentliga verksamheter skall signalera att staden står bakom jämställdhet vad gäller kön och sexuell läggning.

New Dehli

”Tyst disco”

I Indien firades den 2 juli årsdagen av att homosexualitet avkriminaliserades i landet. Samtidigt passade man på att protestera mot hälsominister Ghulam Nabi Azad som kallat homosexualitet en sjukdom.


Gaymap listar Pride-festivaler:

Gay Pride i Sao Paulo 25 maj 2008

[ingress]Nu kan du enkelt hitta Pride-festivalerna runt om i världen. Genom en egen sida på QX GayMap listas i datumordning när och var Pride firas.[/ingress]