Det blev en glad, solstrålande och lugn Prideparad utan några störningsmoment från anti-hbtq-grupper. Bedömningen av antalet deltagare landar på 50 000 i de ca 200 olika avdelningar som gick med. Omkring 500 000 stod utmed paradvägen och i Humlegården och Stureparken var det folkfest med picknickkorgar medan paraden drog förbi.

Trots mängden människor på stan så rapporterar polisen endast ett fåtal brott i samband med Pridefestligheterna.  En deltagare är anmäld för skadegörelse av motofordon, en person uppgav till polisen att en okänd person ska ha ofredat en annan person sexuellt. ”Varken målsägare eller misstänkt är identifierade.” Och slutligen anmäldes tre fall av brott mot ordningslagen, då en bengal tändes och då en person använde högtalare för att störa ordningen och en person avlägsnades för att ha stört allmän ordning.

Bakom QX paradvagn och dansade tusentals till Ronny Larssons musik och när vagnen nått ner till Stureplan var hela Kungsgatan fylld av dansande. Först i paraden gick traditionsenligt Dykes on Bikes och RFSLs avdelning Marching for those who can’t, och flera partiledare gick med i årets parad liksom Överbefälhavaren Micael Bydén.

Här kommer bilder från TTs fotograf på plats i paraden.