Rebecka Svensson som tagit initiativ till Pride-tältet berättar för QX:

”Det blev en tidig start på dagen och allt stod redo vid 08 som planerat. Under förmiddagen stod jag ensam i tältet, vilket verkade ge upphov till att människor enklare hävde ur sig kommentarer lite titt som tätt. Vissa suckade, fnös eller tittade bort, medan andra yttrade saker som ”jag tänker inte stödja någon bögmaffia”.

Men så slog klockan tolv och allt vände! Kön var ett faktum och trycket var konstant högt. Vi var fem stycken som arbetade i tältet, samtliga fullt sysselsatta. Omkring 400 personer tog del av tårtan, och ännu fler besökte tältet. Servetterna sålde som smör i solsken (vilket vi från början inte ens hade planerat att ha med). Pride-pinsen tog slut cirka en timme in i rushen. Många politiska samtal skapades som ledde till både skratt och gråt. Vi kunde ändå hitta en tröst i att vi var så många som slöt upp.

Många tackade oss för det vi gjorde och poängterade hur viktigt det är. Den vanligaste kommentaren när någon satte på sig sin Pride-pin: ”alltid retar det nån

Tydligen hade många letat efter vårt tält, då personalen i Kommunals tält sa att många frågat efter Pride-tältet. Vissa tyckte vi kommit i skymundan. Någon hade en dotter i Stockholm som ringt familjen och sagt att de måste komma till oss idag.

Vi blev överraskade över den höga medelåldern på personerna som köpte flaggor av oss, många 60+”