Med Winter Pride i Piteå startar 2012 års svenska Pride-säsong. Ikväll är det chill-outcafé i RFSL-lokalen Polstjärnan och under fredagen blir det föreläsningar, en drogfri ungdomsfest på Piteå Stadshotell och så fortsatt chill out i RFSLs lokaler för de som passerat 18 år.
På lördagen hålls Sveriges nordligaste Pride-parad som avslutas med gemensam lunch och Pride-talare. Sedan är det bara att ta sig hem eller till hotellet för att fixa sig inför kvällens stora fest på Stadshotellet.

Öppet lesbiska Sassa Bodensjö var med i Idol 2010. På lördag uppträder hon under Winter Pride

På scen står Charlotte Perrelli, Idol-Sassa dragshowgruppen Barbarellas och DJ för kvällen är Kim från Static Duo.
Söndagen avslutar helgen med filmvisning i RFSLs lokaler.
Bakom Winter Pride står RFSL Ungdom och inte minst eldsjälen Mikael Holmgren. Det är femte året som Piteå har sitt Pride-firande och det blir också sista för Holmgren.
– Det känns så klart väldigt sorgligt säger Mikael Holmgren, men nu är det dags för mig att ge mig ut på nya äventyr. Jag ser det här som min sista gåva av blod, svett och tårar till HBT-Norrbotten. Men vem vet vad som sker i framtiden.
Parda-talen hålls av kommunalrådet Helena Stenberg (s) liksom från RFSLs förbund, SSU, Moderaterna och Rättvisepartiet Socialisterna.
Festivalen sponsras av Piteå Kommun och Norrbottens Läns Landsting liksom SSU och förköp kan fixas via Lustgården, Stadshotellet eller ICA Rajden i Jokkmokk.


Idol-Sassa: ”Det har aldrig varit en stor grej att jag är lesbisk”