Den allmäna sinnesstämningen var glädje då Pridepark äntligen var tillbaka i gamla trygga Tantolunden. Parken var under tidiga kvällen riktigt välfylld och folk samlades framför stora scenen. Solen sken när invigningstalarna Mona Sahlin och Birgitta Ohlsson höll låda från scenen, Duon, som var för sig blivit utnämnda till Årets Hetero på QX Gaygala var både roliga och allvarliga.
– Mona Sahlins största idol är den största symbolen för heteronormen, skojade Birgitta Ohlsson.
Politikerikonerna fick dessutom sällskap på scenen av sina Diamond Dogs-kopior i exakt likadana kläder, vilket uppskattades av publiken.
De gick tillsammans genom viktiga årtal och händelser för HBT-rörelsen men påpekade att saker absolut finns kvar att uträtta.
– Vår kamp ska aldrig stanna vid nations gränserna, sa till exempel Birgitta Ohlsson.
Mona Sahlin höll med och uppmanade till stolthet men fortsatt kämparvilja.
– En kväll som den här ska vi vara stolta, men aldrig nöjda, sa hon.

Under kvällen uppträdde Lisa Miskovsky, som bjöd på hits som Lady Stardust och Melodifestivalshiten Why Start a Fire samt en del andra låtar. Nykomlingen Belle bjöd på danspop medan veteranen Kikki Danielsson tillsammans med Wizex tokfyllde lilla dansscenen när de spelade allsånsklassiker som Bra vibrationer och Papaya Coconut.
Mellan artisterna höll Annika Lantz i värdskapet och var både rolig och vass. Hon visade oss till exempel sidekicken ”Lantzballen”, som blev en succé hos publiken.
Kvällen avslutades sedan med Gravtionas som gav oss en minikonsert, och dessutom hade med sig ryske stjärnan Roma Kenga så de kunde göra hiten Everybody Dance.