Det slutgiltiga valet bland de nominerade gjordes av fjolårets vinnare
Anders Huldén.
Ungdomskanalen X3M har i många år lyft fram hbt i etern på ett mångsidigt sätt och Anders motivering till varför han valde att de fick priset var bland annat att man i deras program hör mångfalden på allvar, med humor och i små vardagliga detaljer.
– Det här tror jag att har bidragit stort till att göra frågor kring kön och sexuell
läggning avdramatiserade och mera mainstream bland finlandssvenska
ungdomar, sade han.
På plats representerades kanalen av Ted Urho och Tommy Nordlund och i tacktalet sa Ted att man är fruktansvärt hedrade över priset och att hbt inte kan sättas in i ett program 3 timmar en kväll utan att det är något som genomsyrar kanalens verksamhet precis som alla värderingar om rättvisa och människors lika värde.
– Man skall bara vara sej själv och låta det höras, sa Tommy. Man kan tro det är självklart att man får vara som man vill också på radion men så får man varje dag också veta att verkligheten kan vara en annan, fortsatte han och lovade att X3M skall fortsätta.
I övrigt innehöll mingelfesten ett varierat program där Jan Hammarlund uppträdde, Teater Hekate bjöd på en performance och celebert besök av Drottning Silvia. Det var Christoffer Strandberg som imiterade henne och vi fick se drottningen förvandlas till en Queer queen samt berätta att man på slottet tycker om alla färger i regnbågen.
Mingelfesten blev precis den lyckade höjdpunkten på en mångsidig regnbågshelg som den var tänkt