– Jag ser nu hur Australien fortsätter sin kärleksaffär med svenska artister där Loreen följer på den nationella besattheten av ABBA och den enorma beundran för Robyn, säger Michael Rolik, VD för Sydney Gay and Lesbian Mardi Gras enligt gaystarnews.com.
Loreen hyllas av arrangörerna för sitt engagemang för mänskliga rättigheter i samband med förra årets ESC i Baku. Hennes engagemang för hbt-rättigheter lyfts också och i sitt eget uttalande i samband med att hon skall uppträda på det officiella After Partyt säger hon att Mardi Gras i Sydney ”inspirerar världens folk att älska varandra genom kraften och skönheten i mångfalden.”
– Festivalen säger något stort om Sydney, den reflekterar den acceptans, öppenhet, mångfald och färgstyrka som är stadens själva natur, säger hon vidare.
Sydney Gay and Lesbian Mardi Gras räknas till en av de större gay-festerna i världen och startade i år redan den 8 februari. Efter en månad av kulturevenemang, seminarier, fester och sociala aktiviteter exploderar formligen staden första helgen i mars med en lång rad stora fester och paraden som går till festplatsen där efterfesten ”Mardigrasland” hålls med en kapacitet för 17 000 danssugna.


Mer om årets Mardi Gras