Det putsas och fejas och det har laddats upp med regnbågsflaggor till max (jo men det är sant, en massa har levererats via QXShop) inför årets upplaga av SpringPride.
Förra året kunde SpringPride i Eskilstuna räkna in 20 000 besökare. En imponerande siffra för en stad som har strax under 100 000 invånare.
Men så är SpringPride också en modell för resten av Sverige när det gäller att satsa på att lyfta sin stad med hjälp av regnbågsfärgerna.
Eskilstuna var tidigt ute, inspirerade av marknadsstrategen Richard Floridas idéer kring hur en hbt-positiv stad eller region kan locka till sig kreativa krafter och bygga energi.
Att det har lyckats just när det gäller den tidigare lite lätt avsomnade Mälardalsstaden går det inte att ta miste på. SpringPride hölls första gången 2007 och har sedan dess växt och blivit en allt viktigare del av stadens identitet och i årets programblad är det fullt av lokala annonser för bland annat restauranger, bostadsföretag och mataffärer.
Hela bredden av Eskilstuna ser ut att nu på allvar ha omfamnat evenemanget!
I år är det mesta som sker koncentrerat på varsin sida om Eskilstunaån där Nybron går mellan Festivalplatsen på den ena sidan till Kloster Kyrka på andra.
Spring Pride bjuder på seminarier med bland andra RFSL och RFSL Ungdom, det blir utomhusbio, brunch och picknick utanför Kloster Kyrka där det även hålls en regnbågsmässa.
På festivalområdet kommer bland andra Panetoz (fredag 15.00), Martin Rolinski, VAZ och Kristian Kaspersen, med Pridelåten Queer at Heart, att uppträda och även här hålls flera samtal och debatter.
Festivalområdet är såklart utgångspunkten och slutmålet för lördagens parad.
En parad som festivalgeneralen Johan Bergquist i tidningen Folket säger skall bli den största någonsin! En parad som dessutom inleds med viktiga budskap av årets talare, QX Hedersprismottagare Jimmy Sswerwadda och Lawrence Kaala.
Lördag kväll är det fest för unga på temat ”Glitter och Glamour” medan de äldre festar med Lollipops! Dj på den vuxnare Pridefesten är Markus Gisslén och Mathias Holmgren och på scen står de vackraste av läckra – Duo Raw!
Vacker så det förslår är Moa Svan som styr upp Pride Comedy och på festivalområdet visas bilder på temat könsidentitet av Femteklassare som säkert är smartare än många könsnormativa vuxna!
Start är det som sagt redan torsdag och då kan man prata HBT-seniorer, gaybowla, lyssna till invigningstal av kommunstyrelsens ordförande Jimmy Jansson, höra Qruiserbloggaren Maria Hansson Nielsen som inbjuden av Kristdemokraterna berättar om sin resa från rikshomofoben Allan till transaktivisten Maria. Och innan kvällsminglet så kan man välja mellan att hänga med ”Sveriges roligaste filosof” Gunnar Åberg eller Sveriges vackraste flata Mian Lodalen. Sistnämnda knappt torr efter hällregnet under Qom Ut-paraden i hennes hemstad Jönköping.
Hela programmet hittar du i QX GayMap och via länken nedan kan du kika i programtidningen.


Här kan du läsa SpringPrides programtidning online