Fredagskvällen bjöd inte ”bara” på den nya tokuppskattade Flatgalan och den nu återinförda hyllningen till dragkulturen Wigstockholm.
I år fick – äntligen – burlesque-kulturen sin givna plats på Pride. En efter en gav de oss en livsglad och minst sagt queer upplevelse, som då Conchita Wurst sjöng utstuderat kvinnligt adderat med ett stort skägg, eller då den ”pyttelilla” fransmannen med den ”stora, stora norrmanen” i sitt Magmanus-nummer strippade medan de hoppade upp och ner och gjorde halsbrytande volter.
Underbart vackra damerna i Blackbird burlesque bjöd på kurviga former och skakande tuttar så det stod härliga till. Burlesquen avslutades i ett eldhav då Stockholmsbaserade cirkus-gruppen Burnt out punks satte eld på allt från renhorn till motorsågar.
Inte helt i just bulesque-genren men väl ett helt fantastiskt bra dansnummer var vouge-gruppen P*fect med ”Take Pride” som inleddes med delar ur deras nya häftiga video:


Robert Fux är såklart den givne domptören av en burlesque natt, gärna som i år flankerad av hetingarna i Duo Raw och till nästa år förväntar vi oss ännu mer kurvor, ekivoka skakningar, skrämmande trapetsnummer, perverterade cirkuskonster och magiskt trolleri – såklart skall Joe Labero trolla fram en riktig galet stor superhunk ur sin hatt fredagen i vecka 31 år 2014.