WorldPride 2023 är över, Sydney har stått värd för fester för alla smaker, kulturevenemang, religiösa event, konferens om mänskliga rättigheter, Mardi Gras-parad sista helgen i februari och nu i lördags det traditionella eventet ”promenaden över bron”, över Harbour Bridge med bland annat premiärminister Anthony Albanese och 50 000 ytterligare deltagare.

Sista helgen har anti-hbtq-grupper försökt stoppa en ekumenisk mässa i  och en grupp män protesterade mot Pride i gaystadsdelen Newtown, rapporterar Sydneys hbtq-media Star Observer.

Australiens premiärminister Anthony Albanese gick med i vandringen över Harbour Bridge.

När World Pride sammanfattas uppges i australisk media att eventet är det största i Sydneys historia, och slog därmed till och med Olympiska Spelen.

Bland siffrorna antas när en halv miljon från när och fjärran ha deltagit under eventet, 10 000 i den största av Mardi Gras/World Pride-festerna och 1 600 volontärer som råddat med allt från säkerhet till trevnad vid de 300 programpunkterna.

För de som är kvar i Australien är det dags för Canberras Pride kommande helg.

En aboriginal-orm i regnbågens färger bars överf Harbour Bridge

2025 är det Washingtons tur att ta över World Pride och redan året därpå, 2026 är eventet tillbaks i Europa då Amsterdam som står värd.

Den stora folkfesten Mardi Gras-paraden genomfördes nästa ista helgen under World Pride, den 25 februari. Även i den paraden gick Anthony Albanese med.