Under veckan som gått har det anordnats en rad olika regnbågsrelaterade event i Eskilstuna så som Bland drakar och Dragqueens-sagoläsning, Pridepicnick och flaggverkstad. Och idag den 20 maj toppas Springpride i Eskilstuna med artistuppträdanden och avslutningsfest.

Ståuppkomikern Elina Du Rietz intar stora scenen på Fristadstorget som konferencier och henne har vi sett i Solsidan, Beck, och Netflix-favoriten Kärlek & Anarki. Just nu gör hon succé som karaktären ”Nettan från V-ås” på TikTok. Därefter blir det invigningstal av Kim Arodin, fotbollsspelare, mamma till tre barn och gift. Hen gjorde Eskilstuna Uniteds första historiska mål i Allsvenskan 2014, och brinner för barns rätt att få vara den de vill vara och att våga uttrycka sig för att vara den de är.

11.30 är det artisten och konstnären Fredy Clue med folkmusikern Lovis Jacobsson. Som med nyckelharpa och elektroniska beats bjuder in i en ickebinär känslovärld. 12.20 uppträder poppiga Agnes Hustler innan det 13.10 blir Magnus Carlsson som ger oss Mello-hits de luxe. Leo B skapar sen stämning från 14.00 på Stora scenen på Fristadstorget inför paraden som drar igång kl 15.00 från JA Selanders gata. Polarna Alex och Gustav spelar rockcovers från 16.50  innan Drag Race-stjärnan Vanity Vain intar scenen med bästisen Misty Bubble. Natten avslutas med en avslutningsfest med Dj Mathias Holmgren på Biff Grill & Bar. 22-02.

Under temat ”Älska mig för den jag är” har Eskilstunas egen HBTQ-festival i år hyllat mångfald, öppenhet och mänskliga rättigheter. Springpride, som startade 2007, bjuder på parad, artistframträdanden, seminarier, föreläsningar, utställare och mycket annat.