Årets Pridelåt inledde kvällen: I Adore Me med Teeo, därefter höll West Prides verksamhetschef Tasso Stafilidis tal tillsammans med Ronnie Hallgren, ordförande West Pride. De bjöd i sin tur in Edvin Sinot som gav ett brandtal om att vi måste fortsätta att stå med Uganda i de fruktansvärda anti-hbtq-lagar som landet nyligen klubbat igenom.

Mellostjärnan Faith Kakembo sjöng sina tävlingslåtar innan Västa Götalands läns landshövding Sten Tolgfors talade om mobbing. Därefter blev det Talang-stjärnan Elvin och italienske stjärnan Osvaldo Supino, som var landets första artist att ha med en homokyss i en musikvideo. Iklädd två jeansjackor körde han igenom sin danspop med två energiska dansare.

Kvällen lyftes ytterligare ett snäpp då Melanie Wehbe intog scenen och visade vilken star hon är. Det blev gamla singlar, Mellohiten For The Show och en ny singel. Efter Mel intog Helena Hedman scenen. Helena började som volontär under West Pride och är idag firad operastjärna. För detta och det faktum att hon är en viktig förebild för HBTQ+personer fick hon hederspris av Tasso Stafilidis.

Kvällen avslutades med Idols Sebastian Rydgren, som bland annat bjöd på It´s a Sin, den hyllade PSB-covern han gjorde i tv-shown, och Dafne Andas, som energiskt rappade igenom sina svenska låtar. Sista akt för kvällen var Isak Danielsson som fick publiken att skrika i extas med sin vemodiga pop.