Malmö Prides parad från Stadsbiblioteket, via den lite undanskymda David Hallsgatan och upp till folkfestliga Möllevången med avslut i Folkets Park blev ett kärleksfyllt, uppsluppet festtåg som traditionsenligt avslutades med det stora Svart-rosa blocket där både PKK och YPJ-flaggor bars med känga riktad mot både Erdogan och NATO-anslutning och budskapet att alla poliser är skitstövlar.

Innan dess var det det mer traditionella budskap där RFSU i år samlade Puppy-killarna och andra fetischister, Miljöpartiet levererade riksdagsledamot Ulrika Westerlund och partiledare Märta Stenevi och HBTQ-ungdomsgårdarna kom med många ungdomar som strålade ikapp med de färgglada flaggorna.

Utmed paradvägen var det fullt med folk och inte minst danska turister som numera med den extremt svaga svenska kronan är på väg att helt ta över Malmös gatubild!

I täten gick Malmö Pride tätt följt av Regnbågsfonden där Erik Engelv var en av banderollbärarna. Erik som berättat om sin uppväxt i Jehovas Vittne. Nu i en stad där just under detta Malmö Pride även sekten höll stor konferens om att visa tålamod där lustigt nog Pride House-hotellet Scandic Triangeln även var boende för Jehovas Vittnes konferensdeltagarna. Alla får plats i Malmö helt enkelt.

Enligt polisen gick uppskattningsvis 5000 personer med i paraden. Mot slutet, efter att paraden vid Möllevångstorget möttes upp av en rytm-grupp hade med säkerhet många fler slutit upp utmed vägen.