Invigning på onsdag, schlager på torsdag och avslutningsfest på lördag, men fredagen i Pride Park och aldrig riktigt haft sin egen identitet. Det har man velat ändra på i år och gjort fredagen till en slags konsertdag. Först fick vi en timme med Viktor Norén som brände av många av sina och brorsan Gustafs hits, låtar från Så Mycket Bättre, Bröderna Noréns underbara resa, musikalen Hair och så några andra covers. Rock och pop och musikal i en salig blandning.

Konsert nummer två stod Linnea Henriksson för. Och under hennes timme rörde sig publiken närmare och närmare scenen och blev allt större och större. Och i slutet när Linnea framförde sin största hit och låten de flesta kan Lyckligare nu var det värsta öset framme vid scenen. Vilken livsartist hon är! Kul!

Sen var det dags för kvällens utan tvekan största dragplåster – Agnes! Är det möjligtvis Prides dyraste bokning nånsin? Det sägs så. Det såg iallafall påkostat ut med körer, ljuset, dansare och sjukt mycket laser, Agnes såg helt jäkla ”världsstjärnasnygg” ut, showen maffig – men, var det inte lite kort? Sju låtar på 37 minuter varav bara en var ”en gammal hit”…
Hon öppnade med mantrat ”The soul has no gender” och låten XX från senaste albumet, fortsatte med 24 hours för att därefter köra radiofavoriten Here comes the night (märkligt att den inte slog utomlands). Sen kom den vansinnigt snygga och technotunga låten som hon framförde på QX Gaygalan 2020, I trance, innan det var dags för ännu en favorit Fingers Crossed. I låten Love And Appreciation fick Agnes sällskap på scenen av en massa folk i alla färger och former som viftade med regnbågsflaggor och sjöng och dansade loss, snyggt koreograferat tillsammans med den maffiga lasershowen.
Som avslutning fick vi låten som gav Agnes en världshit (topp 10 i 20 länder), Release me, en låt som faktiskt fyller 15 år i år och som håller än idag och som skapade kvällens absolut största allsång i parken!
Vilken otrolig stjärna hon är Agnes, efteråt var det många i parken som ville nämna både Lady Gaga och Beyonce för att beskriva henne. Och så rösten, Agnes har en av Sveriges absolut bästa röster – och kvällens uppträdanden var lätt den snyggaste showen vi sett i Pride Park under alla år!

Så – hatten av för Stockholm Pride som verkligen tänkt till angående fredagen i Pride Park, hoppas det blir en tradition och att de bokar tre nya artister till tre nya konserter nästa Pridefredag.

Nu laddar vi för lördag och parad!