För ett år sedan satt jag på en parkbänk och dividerade med ett par dragqueens och deras vänner som tyckte att jag varit orättvis (eller rentav elak) i min text om Glamspäcks första upplaga. Men det var jag inte. Kvällen var för lång, och av omkring 20 akter så förtjänade ett par absolut att få en önskan om att hitta fokus och fila upp sina nummer. I år var var det lite som att de läst vad som skrivits, för Glamspäck 2.0 var imponerande tight och genomtänkt. Efter att att följt hela den underbara säsongen av Drag Race Sverige så var det klockrent att höra och se hur Admira Thunderpussy styrt upp kvällen tillsammans med sina systrar (och en bror).

Hon inledde kvällen med sin Ave Admira, och redan där var ribban satt. Jag älskar den Patrik Jean/Sylve-skrivna schlagern!
Chiwi, som vunnit Backdoors drag-tävling, visade prov på snyggt artisteri med driv och energi, och jag skulle otroligt gärna se ´na i säsong 2 av Drag Race Sverige. Hon skulle utan tvekan kunna bli Fontana 2.0.  Antonina Nutshell drev med kritiken från programmet om att hon haft för korta kjolar och gjorde en kul poäng av det genom att ha kort kjol och dessutom slita av mer än så. Efter Antonina kom Cherry Wilder, från Göteborg, som bjöd på grym livesång i Radioheads Creep, Ett otroligt starkt ögonblick under kvällen där hon satte ton efter ton.

Kvällens största jubel fick sen Elecktra när hon gjorde entré med sin Unna Daj. Vilken stjärna hon är! Hela publiken var med på noterna från start och sjöng med i varenda strof av den virala hiten. Efter det körde Endigo rock, direkt från Japan, och här kände jag att jag absolut velat se mer av den färgstarka stjärnan från öst. Imaa Queen därefter, och Imaa är alltid Imaa. En sann star med mycket egensinne. Fontana bjöd på en jäkla dansnummer som var ursnyggt, men jag hade velat se ännu mer av den lilla firecrackern från Brasilien. Hon är en sån ”Estrella”.
Slick-aktuella Qarl Qunt steppade sen upp och gjorde ett både sexigt och snyggt nummer av Ginuwines My Pony. Som kvällens enda dragking inslag levererade Qunt deluxe med lapdance och sexiga moves. Och här känner jag nog att jag velat se ännu mer dragkings. En är väl lite snålt?

Trean Vanity Vain rockade därefter loss ordentligt och visade hur grym hon är när hon får klösa lite tonmässigt. Är det för mycket begärt att få se ännu mer av henne inom kort? Mello? Miss Tobi, vars deltagande i säsong 2 av Drag Race Sverige jag är ÖVERTYGAD om kommer blir av, leverade också grymt. Vi fick ett snyggt disconummer där hon satte rörelse efter rörelse och visade prov på stjärnighet.

Santana Sexmachine levererade såklart på sin stång och hela Pride Park bjöds på en Berlinsk show med hetta. Efter Santana kom Almighty Aphroditey vars dröm varit att showa under Stockholm Pride. Det märktes, för jag kände direkt att jag ville se mer av Almighty, som ju så snopet fick lämna i avsnitt ett.

Alltihop avslutades såklart av anthemet Every Queen med allihopa på scenen, vilket kändes som ett givet avslut.
Så: Hatten av Admira Thunderpussy och hela Glampsäck 2.0. Girl, du har styrt upp en kanonkväll som gjorde att man bara vill se mer, och det hoppas jag att vi får 2024. Sayonara!