Färre än beräknat deltog i årets Prideparad genom Malmö. Omkring 17 000 personer slöt upp enligt vad ”Paradgeneralen” Ditte Sommer sa i Sydsvenskans liverapportering. De två i särklass största blocken i paraden var dels ungdomarna i HaBiTat och så det svart/röda blocket som fokuserade på budskapet om att bojkotta Israel och önska ett fritt Palestina. ”No Pride in Genocide” var temat som välkomnades av många Malmöbor där just Palestinaflaggor hänger ut från många fönster. Några budskap riktade mot den islamistiska terrororganisationen Hamas framfördes inte i paraden.

En grupp judar gick också med i den enda del som ville ha med dem, berättar de för Sydsvenskan. De blev sist i paraden hos Liberalerna. ”Vi var nervösa men det gick bättre än förväntat”, sa de till Sydsvenskan.

Som traditionen bjuder anslöt även i år Batería Malmö vid Triangeln och gick sedan i mycket långsamt men dansant takt upp mot Möllevången och sedan ner igen mot Folkets Park. En park som under lördagen varit en stor festplats i alla de färger som numera används i de olika pride-flaggorna.