Paraden utgick från Norrtullskolans parkering och fortsatte upp längs Storgatan, vände längst bort och gick ner längs Sandgärdsgatan till Linnéparken för konserten. Paraden tog ca 1 timme. I paraden deltog traktor, bilar med utsmyckning, människor som klätt ut sig och målat sig i både ansikte och hår i regnbågens färger!
I början av paraden gick styrelsen och delar av årets projektgrupp. Tätt därefter kom ett sambatåg med dansare och trummor. Det var mycket mer musik i paraden i år än förra året. Längst bak i paraden var Växjö Prides egna ekipage, med Mr Gay Europe, Jack Johansson och hans sidekick Eskil, Samt Växjö Prides egen Jonas Sandell von Boisman.
Och som vid alla parader landet runt gick snart sagt alla politiska partier med i paraden.

I Linnéparken var det konsert med Panetoz, Mariette och Robin Sköneskog som framförde årets pridelåt. Ann-Christine Roxberg höll årets pridetal och Pernilla Hammargren var konferencier.
– Du har rätt att vara den du är, ingen kan ta dig ifrån dig den rätten. Älska den du vill, sa Ann-Christine Roxberg och möttes av jubel.

Att paraden i år närmast tredubblades har uppmärksammats stort i lokal media och gett mersmak för arrangörerna.
– Det engagemang och den glädje vi har fått uppleva under årets pride här i Växjö är helt fantastiskt! Växjö stod upp för mångfalden, och manifesterade för kärleken, och det är otroligt vackert, säger Sigrid Jessie Carstairs, Kommunikation Växjö Pride.