Det hängde riktigt ruggregn i luften när Karlskrona idag samlades till parad. Men när väl paraden kom igång blev det uppehåll och solen tittade till och med fram mellan varven.
”Stan kokade i fantastisk Pridefest”, blev Sydöstrans rubrik idag.

Bland deltagarna syntes HBT-liberaler, hbt-socialdemokrater, öppna moderater, Rädda Barnen, Boverket, Karlskrona kommun, Shedo, Skogsstyrelsen, Vänsterpartiet, FI, RFSL Blekinge, Svenska Kyrkan, Ronneby kommun, Miljöpartiet och försvarsmakten,

I Pride house i Karlskrona konsthall hölls aktiviteter från torsdag till lördag och på fredagen hölls regnbågsmässa i Fredrikskyrkan. Sedan i måndags har regnbågsflaggor prytt staden, och en skylttävling mellan olika butiker pågår.

– Det här är en viktig festival. I den här delen av Sverige finns tyvärr starka krafter som inte tror på ett öppet och välkomnande samhälle. Vi som gör det har idag bevisat att vi är fler och starkare, säger HBT-liberalers förbundsordförande Mats Nordström, som är på plats i Karlskrona i samband med att han även levererade bilder från dagens parad.

Paraden avslutades i sol på Stortorget där Andrés Esteche höll tal för alla de som inte har möjlighet att kunna visa vilka de är. Han påtalade vikten av att visa solidaritet med hbtq-personer i andra länder.