Det är som en saga. Trots rusk och regn håller trenden i sig. Söderhamn Pride bara växer och växer och engagerar hela staden. I år var det för första gången RFSL Hälsingland som stod som arrangör och efter dagar av debatter, föreläsningar med Saga Becker, Buck Angel, Vanessa Lopez och Camilla Gisslow samlades det på lördagen till parad gick bland de nära 3000 även Broberg Bandyförening, SUIF (Söderhamns bodtennis), Söderhamns Ishockeyklubb, BK kraft, Norrala IF, Moheds Damlag, Beatrice Ask, alla partier, Svenska kyrkan och föreningen Newcomers för nyanlända.
På kvällen blev det avslutningsfest på Arton.78 med Dj Pamela och Bernhard och på scen Magnus Carlsson.
Traditionsenligt avslutades Söderhamn Pride i Norrala Kyrka med en regnbågsmässa där Lars Gårdfeldt var närvarande.
– I år har vi gjort ett fantastisk jobb tillsammans där volontärerna har fått varit en mittpunkt för Söderhamn och hjälpt vår styrelse med det vi inte hann och lite till, säger Majsan Keller i smaband med att bilder levereras.
Majsan Keller tipsar dessutom om helahälsingland.se som även i år varit oerhört aktiv i bevakningen av Söderhamn Pride.
I helgen som kommer är det paus i de svenska pride-festivalerna även om West Pride redan i måndags officiellt hissat Regnbågsflaggan. I Tammerfors pågår Pride fram till lördag och i Århus är det pride på just lördagen för den är sugen på att festa loss innan Göteborg, Falkenberg och Luleå helgen innan Midsommar tar över den svenska stafettpinnen!


Skyltfönster inför Pridehelgen i Gällivare

Gaymap listar världens alla Pride-festivaler

[ingress]Här kan du enkelt hitta Pride-festivalerna runt om i världen. Genom en egen sida på QX GayMap listas i datumordning när och var Pride firas.[/ingress]