Det var Pride i tre städer i helgen. För Skövde var det första gången man höll parad. Samtidigt med regnbågsfesten var det högtidligt på Skövde garnison där Kungen var på plats för inspektion och överlämning av en ny fana till Markstridsskolan.
När Skaraborgs Allehanda intervjuade Kungen fick han frågan om den pågående Prideparaden där även just militären gick med.
– Ja, det är trevligt, sa han och konstaterade att Försvaret täcker hela samhället.
– Samarbete över alla gränser och förståelse för alla yttringar, sammanfattade Kungen.
På reporterns sista fråga om det var möjligt att Kungen skulle kunna delta i ett framtida Pridetåg, gå med eller stå vid sidan, svarade han
– Ja vem vet, vi får se om det passar in i det framtida programmet.
Just Försvarets allt mer frekventa deltagande i Prideparader öppnar för att även Kungen, som är dess främsta representant och innehar de högsta graderna inom de tre försvarsgrenarna, skulle kunna delta utan att bryta för många protokoll.
Ett tips från coachen kan vara att sikta in sig på 2018 då 20-årsjubilerande Stockholm Pride tillsammans med West Pride i Göteborg står värdar för ”EuroPride”.
Det svenska kungahuset har utmärkt sig i en öppen syn på hbt-gruppen genom Kronprinsessan Victorias bejublade deltagande vid QX GayGala där hon 2013 delade ut ”Årets Homo”-priset till Jonas Gardell.

Här kan du se en film från paraden hos Skaraborgs Allehanda