Dagens konferencier Sanna Bråding inledde kvällen med ett snyggt och lätt invigningstal som kändes både peppande och viktigt. Därefter presenterade hon Rent-enseblen som i höst kommer att underhålla publiken i Vällingby i St: Thomas Kyrka med musikalen som verkar ha sju liv.

Innan Prideordföranden Christian Valtersson intog scenen uppträdde Pridekidz, Teater Najkat, med en egen låt som fick igång publiken.
Valterssons budskap var sedan klart och tydligt. De som gör religiösa tolkningar och fördömer vår kärlek borde läsa på:
– De som är rädda får andra personers kärlek borde läsa budskapen i Toran, Koranen och Bibeln en gång till, mässade Valtersson till publikens jubel.
Han passade också på att ge en känga till Sverigedemokraterna genom att säga att vi inte ska anpassa oss till någon norm utan stå på oss. Detta för att partiet fortsätter att vägra oss våra rättigheter.

Därefter kom årets talare Siavosh Derakhti som öppnade med att han tidigare inbjudits av Barack Obama för en träff då Obama tidigare var i Sverige.
Jubel.
Derakhti höll sitt tal helt utan manus och det kändes oerhört avslappnad och spontant, vilket tilltalade publiken.
– Tillsammans ska vi kämpa och stå enade, för kampen är allas. Inte bara HBTQ-rörelsen. Tillsammans kommer vi längst!
Derakhti berättade att han för sex år sedan bestämde sig för att bli världens bästa människa, och att han som muslim exempelvis skulle stå upp för sin bästa vän som är jude.
– Kampen är viktigare än någonsin och att vi måste stå enade!
Han sa också att han såg det som en självklarhet att öppningtala på Stockholm Pride och när han berättade att han skulle göra detta för sin sextiofemårige far så sa han.
– Kör!
Jubel från publiken.
Han berättade också att han vet hur det är att vara en minoritet och att man inte ska anpassa sig till någon norm.
– Fuck that, våga stå på er! Vem ska säga vem ni vill vara?
Jubel igen.
Han avslutade med att säga att vi skulle kicka igång veckan och festa hela veckan.
– Kärlek!
Så, sammanfattningsvis ett vettigt och argt, men också kanske lite kort öppningstal.

Därefter bjöds det bland annat på stand-up med ”Stand Up Yours” med Pernilla Hammargren och Shanti Rydwall Menon, Jennifer Brown som bland annat sjöng årets regnbågslåt Ovan regnbågen för alla som lämnat oss i AIDS, och årets sedan intog Pridelåtssångerska Evelina Olsen scenen för att sjunga sin Kärleken är vi.

The Choir est. by ABBA The Museum fick igång publiken rejält med ett stiligt medley med alla hits som supergruppen gett oss genom åren, och därefter följde bland annat Wallmans-ensemblen, prajdiga Hampus och Min Stora Sorg innan Dj Katja Gustafssons med sitt Virgo Crew med Oona Bee2Bee