Med start utanför Konsert & Kongress, där torsdagens och fredagens seminarier hållits, gick omkring 1500 personer med i årets Regnbågsparad genom centrala Linköping. En parad som avslutar en vecka av aktiviteter arrangerade av RFSL Linköping och Ett Linköping för Alla.
I år kunde arrangörerna räkna in ett kommunalt stöd på 500 000 kronor till veckan vilket bland annat möjliggjort Magnus Carlsson på scen i Trädgårdsföreningen och att lördagskvällens fest har gratis entré.
I täten av paraden gick idrottare, bland dem Jessica Samuelsson, fotbollsspelare i LFC, landslaget och OS-laget. De politiska föreningarna och partierna fanns på plats liksom RFSLs ungdomsverksamhet, Svenska kyrkan, Amnesty, Lärarförbundet för att bara nämna några. Studentstad som Linköping är fanns såklart en studentikos blåorkester på plats med cheerleaders av alla de kön.
Framme i Trädgårdsföreningen kunde deltagarna botanisera bland informationsbord i väntan på att scenprogrammet kom igång. Efter tal av bland annat RFSLs Emil Åkerö som fick ersätta den förkylda RFSL förbundsordförande Frida Sandegård kunde Magnus Carlsson inta scen och få fart på publiken, innan han packade väskorna för tat åka ner till kvällens Pridefest i Halmstad.
För idag var det Prideparader även i Halmstad och Umeå.
I Umeå samlades omkring 2000 personer. Likt i Linköping syns regnbågsflaggan hissad runt om i stan och på samma sätt som i den östgötska staden var inslagen av idrottsföreningar stort i Umeå.
I Halmstad kunde en stolt Pridegeneral Martina Lindh-Lidberg säga till SvT-nyheterna att ”tåget aldrig verkar ta slut”. Prideflitiga Magnus Carlsson står lördag kväll på scen vid niotiden. Innan dess uppträder bland annat Voizone, Hampus Carlsson och efter KEV och Avenine innan festen avslutas med Miss Shameless & Lady Busty vid halv tolv lördag natt.