Pride 2005

Den 25e Christopher Street-dagen i Hamburg samlade 22 000 deltagare. Vädret var dessvärre inte helt på arrangörernas sida. Det regnade kraftigt precis fram till paraden startade och kom stötvis i kraftiga skyfall under paradens gång och med bara 10 plus blev det en kylslagen dag.
Årets tema var Get In Touch vilket bland annat markerades med att ett världsrekord anmäldes till Guiness Book of World Records. Den största masskramen i historien, med 8 000 par som kramade varandra i 10 sekunder sattes. Därmed slogs ett tidigare rekord från Kanada där omkring 3 000 par deltog.
Paraden leddes av den från TV kända Olivia Jones sittandes på en minitraktor och den alltid perfekta Tatjana Taft, i år med en peruk skapad av tusentals rosa och svarta sugrör.
Trots vädret blev paraden faktiskt bättre och mer välbesökt är fjolårets Europride. Och avslutningen blev även i år i Lange Reihne där det skrudats om för en enda lång gatufest med stånd på bägge sidor av vägen. Och som det skall vara när det är Pride – det blev en enda stor glad fest.

Tel Aviv
I israeliska Tel Aviv firades Pride i fredags. Haaretz.com rapporterar att kring 100 000 personer deltog i firandet och paraden som startade från Rabin Square och slutade i Yarkon Park. Tre ledamöter av Knesset och Tel Avivs borgmästare talade vid arrangemanget.

Publicerad: 2005-06-14 19:38:21