På tisdagskvällen firade Mälarpaviljongen in EuroPride genom att ha nybildade Stockholm Gay Lifes mingel på plats. Stockholm Gay Life är ett nätverk av affärsdrivande verksamheter som riktar sig helt eller delvis till hbt-gruppen. Syftet är att bidra till att skapa fler aktiviteter i Stockholm, året runt och i samarbete med Stockholm Visitors Board ”produktutveckla” stan för hbt.turismen.
QX Förlags Jon Voss hälsade välkommen och presenterade Christina Guggenberger från Stockholm Visitors Borad, riksdagsledamoten och ordföranden i riksdagens EU-nämnd Anna Kinberg-Batra (m) liksom EU-parlamentarikern Christoffer Fjellner (m).
Kinberg-Batra och Fjellner poängterade vikten av EuroPride och vikten av en levande gayscen, inte minst som förebild för länder där synen på hbt-frågor är mindre positiv. Fjellner passade på att bjuda in till sin fotoutställning ”27 Pictures of Pride” som visas på Pride House under festivalen.
Efter minglet var det så dags för Alcazar att göra sin andra unplugged-spelning denna Pride. I skön sommarkvällsvärme fick de publiken med sig totalt.
Nästa konsert på Mälarpaviljongen blir på fredag då restaurangen tillsammans med QX och Judisk Krönika presenterar klezmerbandet Sternfall med sångaren Nils Harning.



Mälarpaviljongen i QX GayMap

Klezmerkonsert i QX GayMap