Mirre blev Mr Gay 2008

Klassiska gayfestlokalen Münchenbryggeriet var festplatsen för hundratals bögar och deras vänner när det var dags att kora Mr Gay i natt. Nio kandidater granskades nogrannt av en jury och slutligen utsågs alltså Mirza till Mr Gay. Vår nye Mr Gay jobbar som säljare och merchandiser hos Ralph Lauren och bor i Stockholm. Han beskriver sig själv som en glad, positiv och avslappnad grabb med fötterna på jorden:
– Jag hoppas att juryn såg en ung kille som kan verka som en bra förebild för invandrare. Jag har själv rötter i Bosnien och eftersom det inte är ett land där HBT-personer kan känna sig trygga så vill jag ge andra personer inspiration att komma ut och leva öppet. Jag har haft en bra komma-ut-process med familj och vänner, men alla har det inte så lätt.
Hur upplever du tävlingen? Har du haft mycket kontakt med dina konkurrenter?
– Nej, vi har gjort mycket på egen hand och inte haft så mycket tid att lära känna varandra, men det har varit en skön stämning bakom scenen.
Mirza trodde inte att han skulle vinna och blev glatt överraskad när konferenciererna Jean-Pierre Barda och Eva Nazemsson ropade upp hans namn. När QX träffar honom bakom scenen planerar han att festa hela natten med sina kompisar. Och spana lite eftersom han är singel.
Vad söker du i en kille?
– Inget speciellt. Nån schysst grabb som är mogen och lite belevad. Han får gärna ha ett snyggt yttre, och ett snyggt inre (skrattar).

Mr Gay-festen på Münchenbryggeriet var otroligt lyckad och ett av dansgolven var fortfarande välbesökt när festen avslutades 05.00 under lördagsmorgonen.