– Mina killkompisar i skolan brukade fråga mig om jag hade en flickvän. Jag sa ja men jag ljög.

Bossa kände sig annorlunda från de andra pojkarna på internatskolan där han gick. Alla utvecklade intressen för flickorna i klassen, men Bossa kunde bara tänka på sin killkompis.

– Jag brukade ligga i min säng och undra varför det här hände mig. Varför har jag inte några känslor för tjejer som de andra killarna har. Jag grät ofta men jag kunde inte prata med någon om det jag kände.

Trots sin unga ålder visste Bossa att de här känslorna var något mer än vänskap. Något som han måste dölja. I Uganda anses homosexualitet vara ett brott mot naturens lagar.

– Mina känslor skrämde mig. Men när jag tänkte på honom så kände jag mig stark och som att inget ont kunde hända mig. Sekunden som jag råkade tänka på honom så fanns det inte plats för något annat i mitt huvud, det fanns inte plats för några negativa tankar.

Han inledde ett förhållande med en av pojkarna på skolan. Det började som övning på att kyssas och slutade i en ungdomskärlek.

 

”Det var som ett krig”

 

När Bossa var 13 år tvingades han lämna internatet för att börja arbeta hos sin faster.

Väl hemma inledde han en ny relation med en äldre man. En kväll var de vid en strand i staden Gaba. De drack och dansade. Personer i deras omgivning fattade misstanke mot paret och följde efter dem när de skulle hem.

– När de kom ikapp oss var det som ett krig. De sparkade och slog oss, det var obarmhärtigt.

Men Bossa slet sig loss. Nu var hans läggning avslöjad, och han hade inget annat val än att fly Uganda.

– Jag sprang som en galning, jag försökte rädda mitt liv. Min tröja var söndersliten och jag hade bara en sko.

Den då sextonåriga Bossa sökte trygghet i Sverige. Sen flykten har han blivit uthängd som homosexuell med namn och bild i den ugandiska tidningen Red Pepper. Migrationsverket har avslagit hans asylansökan och snart skickas han tillbaka. De anser inte att han gjort sin tillhörighet till hbtq-gruppen sannolik.

-Jag heter Bossa Mudas, de är mitt namn. Jag är bög och jag kan inte ta livet av mig. Jag kan inte plocka ut min själ och ersätta den med en annan. Jag är född såhär. Om de vill döda mig för den jag är så får de göra det för jag kan inte tvinga mig själv att vara något annat. Det är inte ett liv.