Magda Gad får Per Wendel-priset på 100 000 kr – QX
Läs QX februari här

Magda Gad får Per Wendel-priset på 100 000 kr

Utrikeskorrespondenten och QX tidigare medarbetare Magda Gad får årets Per Wendel-pris. ”Orädd. Hängiven sitt uppdrag. Unik i sin sort” lyder motiveringen.

Magda Gad

Journalisten och utrikeskorrespondenten Magda Gad tilldelades idag Per Wendels pris för årets nyhetsjournalist. Juryns motivering lyder:

”Orädd, hängiven sitt uppdrag. Unik i sin sort. En reinkarnation av den klassiska reportern, ihärdigt grävande även när kollegorna lyft för nya äventyr – om de ens kommit dit. En journalist i den digitala tiden, som interaktivt möter sina läsare på sociala medier i en folkbildande anda. Magda Gad är en värdig vinnare av Per Wendels pris 2017.”

Magda Gad, som idag jobbar som utrikeskorrespondent för Expressen, kunde själv inte ta emot priset men skickade en skriftlig hälsning där hon bland annat sa att ”priset går till alla dem jag skrivit om och alla som har läst”.

Prissumman är på 100 000 kronor.

Det här är inte den första utmärkelsen som Magda Gad tilldelats. Hon utsågs 2015 till Årets journalist, och fick samma år Cordelia Edvarson-priset.

2017 utsågs hon till Årets avslöjare.

Magda var även nominerad till Årets HBT på QX Gaygala 2017.

 

 

 

Sverige