I snart ett år har Magnus Kolsjö varit tillförordnad förbundsordförande för RFSL efter att föreningens ordförande blev sjukskriven. Idag meddelar han via Facebook att han inte ställer upp för en ny period och med omedelbar verkan lämnar sina uppdrag som tillförordnad ordförande.

Orsaken till att Magnus Kolsjö avsäger sig sitt uppdrag är att han menar sig ha blivit utsatt för mobbning av några ej namngivna i föreningens förbundsstyrelse. Kolsjö uppger att de personer som utsatt honom för mobbning kommer föreslås till omval av Valberedningen vid RFSLs kongress i maj.

I sitt inlägg på Facebook skriver han: ”Det har varit ett tufft år och jag har periodvis mått mycket dåligt av den mobbning jag varit utsatt för från delar av förbundsstyrelsen.  Både jag och andra ur förbundsstyrelsen har berättat om detta för valberedningen. Jag har även hållit de förtroendevalda revisorerna informerade och andra ur förbundsstyrelsen har informerat ordförandena i våra tre största avdelningar om situationen i styrelsen.”

Han fortsätter: ”Jag känner heller inte att jag har den kraft som behövs för att arbeta vidare till kongressen i maj i en organisation där mobbning premieras och de som vittnar om trakasserier inte blir tagna på allvar.”

I meddelandet förklarar han att han endast ger Facebook-meddelandet som kommentar och nu ”behöver tid för mig själv och tillsammans med Simon bearbeta det som varit och ber er därför inte att söka kontakt med mig för att prata om detta”.

Magnus Kolsjö återgår nu till sitt tidigare arbete som utredare på fackförbundet ST.