Vi är vana att se Navid Kabiri i entrén till någon av stans storslagna fester, eller solbränd njuta livet i Barcelona! Men sedan en tid har han även engagerat sig i föreningen Ny Gemenskap och deras arbete för att göra hemlösas i Stockholm liv något drägligare.

I veckan skrev han en uppmaning på Facebook om hur han arbetat med Ny Gemenskap som ligger i Söderhöjdskyrkan på Blecktornsgränd 13.

”Jag har bla. fått dela ut smörgåsar, frukt och annat ätbart och hunnit prata med en hel del hemlösa och drogmissbrukare. Människor som har hamnat i denna svåra situation pga av drogmissbruk eller annat. Inget hem, inga pengar och oftast ingen familj eller vänner som tar hand om dom.”

Kabiri skriver om hur hans engagemang fått det att ”brista i hjärtat”.

”Det brister i mitt hjärta att få se och uppleva dessa människors hemska liv. Det brister i mitt hjärta att vi inte uppmärksammar dessa människor mer.
Det brister i mitt hjärta att veta att jag kan gå hem efter dagens slut och få sitta i min soffa och titta på tv och ha mat serverat på bordet.”

Via sitt nätverk på sociala medier har nu Navid Kabiri gått ut med uppmaningen att fler skall hjälpa till. Med annalkande vinter samlar Ny Gemenskap nu in vinterkläder och Kabiri uppmanar sina följare och nu även QX läsare, att skänka kläder som inte längre används. 

Ny Gemenskap håller öppet måndagar till fredagar mellan 09.00 och 12.00.  Mer info på deras hemsida och mer information om situationen för hemlösa hittar du även i denna rapport från Stadsmissionens.