När en av Jonas Gardells följare kommenterade på hans instagram att hen tyckte att Jonas bara späder på uppfattningen att den som är gay inte är som andra och undrade varför han ALLTID måste anspela på att han eller någon annan är homosexuell och avslutar sin kommentar med ”so what, kärlek är kärlek”.

Detta fick Jonas Gardell att rasa och bränna av ett svar som hette duga:
”I helvete att kärlek är kärlek. Säg det till en bög i Uganda, Iran, Florida, Ryssland, Afghanistan osv osv. Säg det till alla de svenska homo- och bisexuella och transpersoner som just nu ifrågasätts av Sverigedemokraterna. Jag kommer böga mig tills jag dör. Passar det inte kan du ta dina problem nån annanstans”, skriver Jonas och fortsätter:

”Vår frihet och våra rättigheter har vi inte fått till skänks, vi har erövrat dem millimeter för fucking millimeter! Och jag kommer stå på barrikaden tills jag stupar. Att du tycker att jag tjatat betyder bara att jag hörs. Hurra för mig och alla som kämpar!”

Jonas inlägg har gillats av över 15 000 personer och han hyllas i kommentarerna:

Ord och inga visor. En hel symfoni av sanning”, säger Rickard Söderberg medan Carina Berg jublar ”Hurra för dig”. Niklas Strömstedt och före detta kulturministern Amanda Lind applåderar medan Richard Herrey skriver: ”Ja du och många har verkligen kämpat för lika rättigheter. All heder.”