Lokalavdelningen för Storstockholm och Uppsala startade upp i oktober förra året och hade då Joakim Storeide som interimsordförande. Vid det första ordinarie årsmötet den 22 februari blev han så tillsatt att leda HBT-liberalernas arbete under ”supervalåret”.
– Det känns väldigt utmanande och viktigt att vi nu tar en större plats på den politiska arenan inte minst i tider av att ett OS precis hölls i ett av våra grannländer där vanliga människor räknas som olagliga, säger Joakim Storeide i ett pressmeddelande från föreningen.
Från Riksorganisationen, som är initiativtagare till de lokala föreningarna ser man mycket positivt på arbetet som nu fortlöper i Storstockholm.
– Det känns givetvis mycket glädjande att se att vår satsning på lokalföreningar är
populär bland våra medlemmar, det ger oss ett kvitto på att vi har läst av våra medlemmar rätt och nu har satsat på det de har efterfrågat, säger Christoffer Jönsson, ordförande HBT-liberaler Riksorganisation.
HBT-Liberaler har funnits sedan 1980 och har sedan dess arbetat med idéutvecklingen av ”liberal HBT-politik”.
– Folkpartiet har en mycket lång historia av att alltid vara ett HBT-vänligt parti där vi stolt kan sträcka på oss och hylla namn som Barbro Westerholm, Birgitta Ohlsson och nu senast Robert Hannah som vågar ta debatten även om det stormar. Med en sådan historia har vi fantastiska möjligheter att fortsätta vara den ledande liberala rösten i svensk politik, säger Joakim Storeide i pressmeddelandet.
Till Vice Ordförande valdes Kim Nurmi och till ledamöter valdes Facundo Unia, Tobias Davidsson samt Frida Jansson.