Supporttekniker
Du är ansvarig för både intern och extern teknisk support och fungerar som second-line support när first-line inte klarar av att lösa ett ärende. I arbetsuppgifterna ingår att kommunicera främst skriftligen med våra kunder och medlemmar på svenska och engelska. Kan du förstå och kommunicera på finska är det ett plus men inget krav.

Grundläggande kunskap om HTML, CSS, JavaScript, PHP, MySql och Linux (Ubuntu) är ett krav. Kunskap om Nginx, Redis, Memcached, Adtech, Easyresearch, Google Analytics, Google Tag Manager, OS X (Mac), Windows Server, Office 365, Cisco-utrustning är meriterande.

Tjänsten är heltid och är förlagd till QX Förlags kontor i Stockholm. Visst arbete är förlagt till kvällstid och helger enligt schema och kan göras på distans.

För att komplettera nuvarande personalsammansättning ser vi gärna kvinnor som sökande. Körkort är ett plus men inte ett krav. Företaget har kollektivavtal. Tillträde är snarast och vi praktiserar provanställning med möjlighet till fortsatt fast anställning. Fast lön. Ange löneanspråk i din ansökan.

I arbetet ingår
• Ansvar för att dina medarbetare har fungerande datorer och mobiler samt ge dem teknisk support på program och tjänster som används.
• Kommunicera med drifttekniker och delta i driftmöten med vår driftleverantör Bahnhof
• Hantera tekniska frågor kring annonsplattformen
• Hantera tekniska frågor kring vår e-handelsplattform och ekonomisystem
• Hantera mejlkonton, administrera grupper med mera i Office 365 och Windows Server
• Second-line support för QX, QX Shop och Qruiser
• Backup till first-line supports kundkontakter vid semester och vissa kvällar och helger enligt schema.
• Reproducera buggar, rapportera dem till våra leverantörer och följa upp att de blir åtgärdade.
• Om möjligt rätta enklare buggar själv i QX och Qruiser plattformen i samarbete med vår webbyrå.
• Ansvar för registervård, tekniskt genomföra utskick av nyhetsbrev/massutskick, bygga upp enkäter i Easyresearch och skicka ut dem.
• Proaktivt arbeta att förbättra QX tjänster genom att sammanställa förslag och idéer.

Skicka ansökan till [email protected] Märk med ”support-tekniker”. Ansökan skall vara QX tillhanda senast 2018-03-12. Eventuella frågor kan besvaras av VD Jon Voss på [email protected].

—- —- —-
QX Förlag grundades 1995 och har idag 8 anställda. Vi ger ut tidningen QX, kartan QX GayMap Stockholm, nyhetssajten QX.se liksom QX.fi med nätguiden GayMap, driver communityt Qruiser, säljer regnbågsprodukter i QX Shop och deltar även några gånger per år på festivaler med den. Vi arrangerar årligen en egen Gaygala och flera event. Förlaget är engagerat i gay/hbtq-samhället varför det är ett stort plus om även du har kunskap om och har ett engagemang för att bidra till dess utveckling.