Här kommer de fruktansvärda bilderna på de två unga män som älskar varandra och som får ta emot 85 piskrapp vardera i straff . De två männen, 20 och 23 år gamla, överlämnades under förnedrande former till polisen av sina grannar efter att misshandeln av dem filmats och spridits på sociala medier.

I onsdags dömde Sharia-domstolen i den Indonesiska provinsen Aceh de två männen till 85 piskrapp vardera.

Idag stod de inför en folkmassa i Acehs huvudstad.

Samtidigt pågår det svenska statsbesöket, med Kungen och Drottningen liksom Infrastrukturminister Anna Johansson (s) och en stor näringslivsdelegation i landet.

På QX fråga om att statsbesöket sammanfaller med att piskstraff utdöms mot homosexuella säger UD att piskstraff endast får utföras i Aceh-provinsen.

Under måndagen, då statsbesöket officiellt inleddes, arresterades 141 homosexuella män under förnedrande former. De var alla gäster på en gaysauna i huvudstaden Jakarta.

På QX fråga om statsbesöket svarade UD att homosexualitet är lagligt i Indonesien. UD säger även att de vid statsbesöket kommer diskutera situationen för HBTQ-personer i landet.
Enligt ett uttalande till Expressen berättar Margit Wallströms pressekreterare Erik Wirkensjö att ett möte med landets HBTQ-organisationer kommer ske under onsdagen. Mötet kommer ledas av statssekreterare Pernilla Baralt.

– För regeringen är det angeläget att få träffa dessa organisationer för att höra om HBTQ-personers situation i Indonesien, säger Erik Wirkensjö bland annat till Expressen.

Enligt tidningen sa Kungen vid sitt tal under måndagen då statsbesöket inleddes.
– Sverige och Indonesien har utmärkta bilaterala relationer. Detta besök är ett uttryck för vårt starka engagemang för att stärka samarbetet mellan våra länder. Samarbetet bygger på gemensamma grundläggande värderingar som demokrati, yttrandefrihet och tolerans.

Inför en stor folkmassa piskades och förnedrades de två unga männen för att de älskar varandra
De två unga männen fick löpa gatlopp innan de fick ta emot de 85 piskrappen