Idag blev det klart att den danska gratistidningen Out & About, som ägts och finansierats av stadens klubbar och barer via Rainbow Media Denmark Aps och som delats ut gratis i 17 år, måste läggas ner av ekonomiska skäl. Det sista numret blev därmed det som gavs ut i slutet av mars.

Tidningen har totalt getts ut i 196 nummer och har tidigare gått igenom ekonomiska kriser, men denna gång blir det definitivt för pappersutgåvan.

Brian Kjær Capkan, chefredaktör för danska Out & About.
– Det är ganska förfärligt att Out & About nu tvingas ge upp, säger tidningens chefredaktör Brian Kjær Capkan till QX. Jag har ägnat eftermiddagen åt att via telefon informera våra frivilliga skribenter och de är lika besvikna som jag. Out&About fortsätter nu online och jag forsätter som redaktör. Men det är inte detsamma och det är en bit dansk HBTQ-historia som nu är slut. 

Brian Kjær Capkan ber även att via QX framföra ”tusen tack” till alla skribenter och fotografer  som medverkat genom åren.

Tidningen läggs ner just som Danmark och Köpenhamn ser ut att få en rejäl sjuss som hbtq-stad genom att 2021 stå värd för WorldPride samtidigt med EuroGames. Ett evenemang som även Skåne och Malmö kommer kommer bli en del av.

Här nedan sista numret av magasinet Out&About: