Ethan Peters, som han egentligen hette hade 560 000 följare på Instagram och 139 000 prenumeranter på Youtube. Ändå var den 17-åriga influencern relativt okänd i Sverige.

Ethan hade redan som 13-åring ett känt meme-konto på Instagram där han tjänade en del pengar. Men sedan gick han över till att filma och fota sminkningar han gjort, prata mode eller om personliga saker han varit med om. Mest uppmärksamhet fick han för sina extravaganta sminkningar, ofta i drag.
När han fick 100 000 följare valde han att hoppa av den kristna skola han gick i, då hans ”aktiviteter på sociala medier inte stämde överens med skolans värdegrund”, skriver BBC. Nyligen släppte han också en kollektion med accessoarer och kläder.

Under sin karriär möttes han dock av en del kritik för att ha varit transfobisk och rasistisk. Bland annat efter en tweet om Beyoncé där han skrev att han ”inte förstår hajpen” och att ”hon är väl bara en svart tjej som kan sjunga väldigt bra?”. Men fansen och hans nära vänner har försvarat honom och erkänt att ”han absolut gjort misstag, men att det inte är så han ska bli ihågkommen”. En av dem är vännen Ava Louise.

Hans pappa hittade honom

Gerald Peters var den som hittade Ethan och även fast ingen officiell dödsorsak har fastställts, menar både pappan och Ava Louise att det har med hans drogberoende att göra. Gerald har sagt till Fox News att Ethan bara ville inspirera och att få folk att skratta. Många i hans närhet var medvetna om hans problem med droger och har efter Ethans bortgång uppmanat andra som har problem att söka hjälp. De vädjar också till de familjer och vänner som har närstående som kämpar mot droger att söka hjälp tidigt.